Libertus 1

Als eerste biertje wilden we terug naar de basis van het bierbrouwen met eenvoudige lokale biogranen. Voor ons eerste brouwsel gebruikten we een mengeling van pilsmout, tarwemout, tarwevlokken en een kleine hoeveelheid karamel om een heerlijk donkerblond bier te krijgen. Daar voegden we water aan toe, voor meer dan 90% het basisingredient, uit de onderste waterlagen van de Leuvense waterbevoorrading, die zich trouwens vlak onder onze brouwerij bevindt.
Na het brouwen op 63°C filterden we het wort op 72°C waarna we een heldere wort verkregen, die we dan samen met de Saaz-hopkookten, een van de nobelste hopsoorten uit Tsjechië. Zo verkregen we een wort van 16°Plato die we dan met onze Abdijgist laten vergisten. Na de hergisting op de fles ontstond een zeer toegankelijk bier van 6,5%Vol Alc. dat smaakt naar meer. Geniet, maar… met mate: “Ne Quid Nimis”.

Libertus 1